Del 2 al 5 de octubre. Demo_3. Taller con Cabello/Carceller. ¿QUÉ HACEMOS CON LA PERFORMANCE? ¿QUÉ HACEMOS CON LA PERFORMATIVIDAD?

16 septiembre, 2014

DEMO es un programa de apoyo a las artes visuales, que des del contexto local se basa en la formación, la profesionalización, la producción, la difusión y el intercambio entre artistas visuales, y que desde este año se inserta en la estructura programativa de DAFO


Foto: Cabello/Carceller. Performer, 2013Video HD, b/n, sonido, 12’28”, video still

Les pràctiques artístiques es troben en un procés de renovació constant del qual sorgeixen preguntes a les que cada vegada resulta més difícil donar respostes coherents. El sistema de l’art ho intenta i utilitza diferents estratègies per donar cobertura a les noves formes de creativitat i d’expressió social, encara que no sempre les solucions que es donen són les més encertades. La constant renovació discursiva i les posicions poc acomodatícies que nombrosos artistes mantenim dins i fora d’aquest sistema generen al seu torn noves possibilitats creatives per a una acció crítica. En aquest taller ens acostarem a unes pràctiques identitàries que van canviar i canvien la manera com s’entén la presència de l’artista amb i davant la seva feina. Dins les arts visuals, l’element escènic ha permès confrontar els públics amb una teatralitat expandida que, si va ser en principi rebutjada, ha acabat consolidant la seva presència i generant debats que sovint ens posen davant de situacions que requereixen de nosaltres una gran consciència de qui som, on som i com fem.

Demo_3
Programa local de ayuda a las artes visuales a cargo de Jordi Antas
Del  2 d’octubre al  5 d’octubre

Participantes:
Christian M. Alonso, Marta Bisbal, Irene López, Pol Merchán, Maria Monseny, Tánia Pinilla, Bàrbara Sánchez, Jaume Simon Contra

DAFO Projectes
Centre d’Art la Panera
I la colaboración de Ciencies de la Educación de la Universidad de Lleida (UdL), EAM Leandre Cristòfol, Escola d’art Ondara de Tárrega.

Categoría: NEWS, Noticias, Special


Lleida · +34 627 365 668 · info@dafoprojectes.com
disseny + programació: lafabricaderocas + egoitzOsa
Ajuntament de lleida · Centre d'Art la Panera